Wedstrijden

Een mooie manier om mensen bij de mogelijkheden en het belang van bodem te betrekken is om ze zelf te laten kijken. Dat kan door foto's van bodem te laten zien, maar wat blijft beter hangen dan zelf de bodem te zien en vast te leggen op een foto?
Die foto's kunnen gedeeld worden en kunnen ook weer anderen inspireren. Meer gestructureerd kan dat door het houden van wedstrijden. In 2016 is daarmee gestart. Deze eerste wedstrijd werd door de mensen van en rond bodemfoto zelf georganiseerd. Vanaf 2016 kunnen fotowedstrijden door bodemfoto ondersteund worden. Het thema, de looptijd, beoordelingscriteria en de prijzen worden door de initiatiefnemers bepaald. Bodemfoto stelt alleen algemene spelregels op. De verschillende wedstrijden krijgen een aparte wedstrijdcode en geeft de specifieke info weer.
Bodemfoto kan ook zonder speciale ondersteuning gebruikt worden voor wedstrijden. Zolang de foto's aan de algemene spelregels voldoen kunnen ze worden geplaats en teruggekeken. Stuur voor meer info over de mogelijkheden een mail naar bodemfoto@gmail.com.


VKB

VKB organiseerde samen met Bodemfoto.nl een leuke fotowedstrijd! Met als thema de ‘bodem werkt en leeft’. De bodem, iedereen heeft er een beeld bij en wij dagen je uit om dit vast te leggen. De wedstrijd is inmiddels agelopen en de winnende foto's kunnen hier bekeken worden.

Logo van VKB

WUR wedstrijd bodemkunde studenten

Deze wedstrijd werd gehouden in het voorjaar van 2017 voor een vak van de Leerstoelgroep Bodemgeografie en Landschap (WUR) en heeft leuke foto's met goede omschrijvingen opgeleverd. Bekijk ze op de kaart!


Eerste wedstrijd 2016

De eerste wedstrijd was in 2016 en is gewonnen door Peter Zijlstra. Meer informatie kan hier gevonden worden.

Winnende bodemfoto in 2016