VKB fotowedstrijd 2017 : Bodem werkt en leeft!

De bodem. Wie denkt daar nou wel eens echt over na? Toen je klein was speelde je misschien met zand en modder op het strand of na een goede regenbui in de achtertuin. Maar wanneer heb je tegenwoordig nog te maken met bodem? De bodem is vaak veel dichter bij ons dan we ons bewust zijn. De lucht die we inademen en het voedsel dat we eten zou er niet zijn zonder bodem om planten en bomen op te laten groeien. De bodem houdt onze gebouwen overeind of zorgt juist voor verzakkingsproblemen. Bodem helpt bij het snel opvangen van water na een hevige regenbui en bodem levert de klei waarmee we onze omgeving vormgeven (als baksteen of in kunstwerken of serviesgoed).

De Vereniging Kwaliteitsborging Bodembeheer (VKB) werkt al meer dan 20 jaar samen met de overheid en marktpartijen aan een goede bodemkwaliteit en goede regelgeving voor de bodem. Wij vinden een gezonde bodem van groot belang, en we horen ook graag van jou hoe jij naar de bodem kijkt. We hebben daarom samen met Bodemfoto.nl een fotowedstrijd bedacht, waarin we je uitnodigen de Nederlandse bodem te fotograferen en met ons te delen hoe jij de bodem ziet. De bodem is er in allerlei kleuren en geuren en in deze wedstrijd willen we jou uitdagen om die veelheid aan bodems te vangen in een foto.

Voor deze fotowedstrijd hebben we twee categorieën benoemd:

Categorie 1: Bodem werkt!
Deze categorie is vooral gericht op mensen die in hun werk met de bodem te maken hebben. Maak een foto waarin je laat zien wat voor jou werken met bodem zo geweldig maakt. Vul bij herkennigswoord VKBwerkt in.

Categorie 2: Bodem leeft!
Deze categorie is voor iedereen die iets met bodem heeft. Laat met de foto zien wat de bodem voor je betekent en hoe de bodem een rol speelt in je dagelijks leven. Vul bij herkennigswoord VKBleeft in.

Voor beide categorieën kun je je één of meer foto’s inzenden. Per categorie kiest de jury (bestaande uit het VKB bestuur) één foto als winnaar. De winnaar krijgt de eigen foto afgedrukt op een canvasdoek als prijs!


Sluitingsdatum

Tot en met 20 november 2017 kun je de foto(‘s) insturen om kans te maken op de prijs. De winnaars worden bekend gemaakt op 5 december 2017: Wereld Bodem Dag.


Hoe doe je mee?

Om mee te doen ga je naar het instuurformulier. Zoek op de kaart de locatie op waar jouw foto is genomen. Klik op de kaart, er vul vervolgende de gevraagde informatie in.
LET OP: vul bij herkenningswoord in voor welke categorie je foto wordt ingestuurd: VKBwerkt of VKBleeft.


Voorwaarden voor deelname

De foto is gemaakt op Nederlandse bodem. Je gaat akkoord met de spelregels van Bodemfoto.nl. Foto's moeten het formaat JPG/JPEG of PNG hebben en zijn maximaal 5 MB groot. Je hebt toestemming van eventuele personen en eigenaren van private percelen die op de foto staan.